Akira je frajerka

Dne 28. 5. 2021 se Akiře Vlčí síla narodilo 12 krásných zdravých prcků. Všichni jsem byli překvapeni, kolik psích miminek se narodilo a hlavou nám začaly probíhat katastrofické scénáře, o kterých jsme četli na internetu – zvládne Akira „ukojit“ tolik štěňat? Jak se ke štěňatům bude chovat babička Cita? Budeme muset štěňata krmit z flašky ?

 Naše obavy nám však obě naše holky – máma Akira a babička Cita rychle vyvrátily, Akirka se ujala roli mámy úžasně – starala se o štěňátka ve dne v noci, poctivě kojila všech 12 nenasytných krků, čistila je, olizovala jim bříška …, bylo to pro ní náročné a patří jí náš obdiv. Babička Cita mrňouse hned v prvních minutách přijala za vlastní – jen  mléko pro ně neměla :-), se vším Akiře pomáhala a hlídala, zda vše běží, jak má.

Protože chceme podporovat a rozvíjet „přátelské“ geny, které štěňátka zdědila po svých rodičích, tak jsme k nim, od jejich prvních dní , vodili naše kamarády a jejich budoucí páníčky. Akira s Citou s tím neměly žádný problém (my si ve smečce důvěřujeme) pouze pečlivě pozorovaly, zda se všichni příchozí k prckům chovají pěkně 🙂

Když píši tento příspěvek, tak se kolem mě motá dvanáct pětitýdenních pejsků, kteří jsou již pěkně velcí (více jak desetkrát překonali svoji porodní váhu), hrají si, rvou se – jsou zdraví, veselí a nenasytní. Akira již nekojí, prckové s chutí dlabou maso, drobné kosti, ale poperou se i s větší flákotou.

Za naší obrovskou radostí z nových životů a z  mnoha budoucích zajímavých osudů rodin, do kterých štěňátka půjdou, stojí zejména Akira, která vše skvěle zvládla a jají mamka Cita, která jí byla oporou.

Holky naše – jste frajerky ! 🙂